Reuniunea UE pe tema modalităţilor de limitare a imigraţiei s-a încheiat fără un rezultat concret

Liderii UE prezenţi la reuniunea pe tema migraţiei, care a avut loc la Bruxelles, şi-au exprimat dorinţa de a găsi o soluţie comună la problema migraţiei, dar summitul s-a încheiat fără ca participanţii să fi convenit asupra unor măsuri concrete privind limitarea imigraţiei, informează agenţia Dpa.

589 afișări
Imaginea articolului Reuniunea UE pe tema modalităţilor de limitare a imigraţiei s-a încheiat fără un rezultat concret

Reuniunea UE pe tema modalităţilor de limitare a imigraţiei s-a încheiat fără un rezultat concret

"Vom continua să lucrăm la rezolvarea acestor probleme", a declarat cancelarul german Angela Merkel. "A fost multă bunăvoinţă de a realiza acest lucru astăzi (duminică, n.red), şi în afară de câteva diferenţe, a fost multă unitate", a adăugat Merkel.

Liderii care au participat la reuniune au indicat că vor continua să acţioneze în următoarele zile pentru a găsi o soluţie, în contextul în care toţi liderii UE urmează să participe la finalul săptămânii la summitul Consiliului European.

Merkel a adăugat însă că nu se aşteaptă ca la summitul UE din această săptămână să fie găsită o "soluţie completă la problema migraţiei".

Liderul de la Berlin a explicat că ţările UE nu ar trebui "să aştepte după toate cele 28 (de state membre)" pentru găsirea unei soluţii, sugerând că problema ar putea fi realizată prin intermediul unor "acorduri bilaterale sau trilaterale".

"Dar ştim că, din nefericire, la Consiliul European nu vom identifica o soluţie completă la problema imigraţiei. De aceea, vor exista acorduri bilaterale şi trilaterale, modalităţi de a ne ajuta unii pe alţii fără a aştepta întotdeauna un răspuns din partea celor 28 de ţări (...)", a precizat Angela Merkel

Merkel a subliniat că este necesar ca statele UE să dea dovadă de solidaritate cu ţările membre unde sosesc cei mai mulţi imigranţi.

La rândul său, premierul italian Giuseppe Conte a declarat duminică că Italia doreşte o "schimbare radicală" a politicilor UE în domeniul imigraţiei.

Liderul de la Roma a mai afirmat după reuniune că se întoarce "mulţumit" în Italia.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a subliniat că UE trebuie să respecte valorile sale atunci când abordează chestiunea migraţiei, adăugând că problema imigraţiei ilegale trebuie să se fie soluţionată într-un mod "uman şi metodic".

Liderii ţărilor din grupul Vişegrad - Ungaria, Polonia, Slovacia şi Cehia - nu au participat la întâlnire.

Toate cele patru ţări din acest grup se opun cu fermitate programului Uniunii Europene privind cotele obligatorii de imigranţi pentru fiecare stat membru.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici