Revoltă în închisoare împotriva restricţiilor COVID-19. Deţinuţii au incendiat obiecte, au spart ferestrele şi au aruncat cu scaune şi saltele

  • Deţinuţii dintr-o închisoare din St. Louis au incendiat obiecte, au spart ferestrele şi au aruncat cu scaune şi saltele în ultimele tulburări legate restricţiile impuse de pandemia de coronavirus în închisori.
  • Restricţii ce au limitat vizitele şi au blocat procedurile judiciare.
  • Zeci de ofiţeri au acţionat mai multe ore pentru a pune sub control revolta din Centrul de Justiţie din oraşul St. Louis.
3574 afișări
Imaginea articolului Revoltă în închisoare împotriva restricţiilor COVID-19. Deţinuţii au incendiat obiecte, au spart ferestrele şi au aruncat cu scaune şi saltele

Sursa foto: Robert Cohen/St. Louis Post-Dispatch AP

Aproximativ 115 deţinuţi au fost implicaţi, a spus un oficial, care a descris grupul ca fiind „extrem de violent” într-un interviu acordat The Associated Press.

Un ofiţer a fost rănit şi tratat la spital. Videoclipul postat pe reţelele sociale de către trecători arăta deţinuţii care stăteau lângă trei ferestre la etajul patru, care fuseseră sparte. Unii duceau semne sau aruncau obiecte, unele în flăcări, pe trotuarul de dedesubt.

„Există nişte urme de arsură pe partea din faţă a clădirii. Au distrus interiorul podelei şi au aruncat tot felul de lucruri afară. ... Au inundat podelele, au înfundat toaletele, au înfundat canalele de scurgere, deci există daune cauzate de apă ”, a spus un oficial al primăriei din St. Louis.

Oficialii a spus că 65 de deţinuţi au fost transferaţi în alte centre de detenţie. Forţele de ordine au discutat cu procuratura şi există potenţialul ca unii dintre cei implicaţi să fie supuşi unor acuzaţii suplimentare.

Oficialii au declarat că deţinuţii au fost supăraţi de condiţiile din închisoare pe fondul pandemiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici