Rezultatele care confirmă otrăvirea lui Yasser Arafat: Analizele relevă concentraţii mari de POLONIU în corpul fostului lider palestinian. Văduva lui Arafat: A fost vorba de un asasinat politic

Concentraţii anormal de mari de poloniu au fost depistate în corpul fostului lider palestinian Yasser Arafat, situaţie care confirmă ipoteza unei otrăviri, relatează postul tv Al Jazeera.

1640 afișări
Imaginea articolului Rezultatele care confirmă otrăvirea lui Yasser Arafat: Analizele relevă concentraţii mari de POLONIU în corpul fostului lider palestinian. Văduva lui Arafat: A fost vorba de un asasinat politic

Yasser Arafat (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Experţii elveţieni au prezentat, într-un raport de 108 pagini, concluziile analizelor medicale efectuate pe resturile deshumate ale corpului fostului lider palestinian Yasser Arafat, potrivit Al Jazeera.

Potrivit raportului legist, în corpul lui Arafat exista o concentraţie de poloniu care depăşea de 18 ori limita normală, situaţie care pare să confirme ipoteza otrăvirii liderului palestinian.

Yasser Arafat a decedat pe 11 noiembrie 2004, la vârsta de 75 de ani. Cauzele morţii nu se cunosc cu exactitate, dar unii politicieni palestinieni au evocat ipoteza otrăvirii cu poloniu de către Israel.

Yasser Arafat a fost otrăvit cu poloniu în cadrul unui "asasinat politic", afirmă văduva acestuia

Yasser Arafat a fost otrăvit cu poloniu radioactiv, afirmă văduva fostului lider palestinian, Suha Arafat, iar un lider al Organizaţiei pentru Eliberarea Palestinei a atribuit "asasinatul" Israelului.

"Este vorba de o crimă reală, un asasinat politic", a declarat Suha Arafat pentru Reuters după primirea rezultatelor analizelor efectuate post-mortem de o echipă de experţi elveţieni.

"Toate suspiciunile pe care le aveam au fost confirmate. S-a dovedit ştiinţific că Yasser Arafat nu a murit din cauze naturale, ci a fost omorât", a adăugat Suha Arafat, fără a atribui cuiva "asasinatul".

"Preşedintele Arafat a fost victima unui asasinat terorist organizat de un stat, de Israel", a declarat Wasel Abu Yousef, membru al conducerii Organizaţiei pentru Eliberarea Palestinei.

Guvernul Israelului a negat orice implicare în moartea lui Yasser Arafat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici