Rice, Hussein şi Ceauşescu, distinşi cu aceeaşi medalie

Distincţia primită, miercuri, la Sofia, de secretarul american de Stat, Condoleezza Rice, a fost, de asemenea, acordată în trecut fostului dictator irakian Saddam Hussein şi celui român Nicolae Ceauşescu.

110 afișări
Imaginea articolului Rice, Hussein şi Ceauşescu, distinşi cu aceeaşi medalie

Rice, Hussein şi Ceauşescu, distinşi cu aceeaşi medalie

Şeful diplomaţiei americane a primit medalia "Stara Planina" în semn de recunoştinţă pentru contribuţia avută în cadrul eforturilor de eliberare a celor cinci infirmiere bulgare şi a medicului palestinian.

Statele Unite au făcut o prioritate din eliberarea celor cinci infirmiere şi a medicului palestinian, care au petrecut peste opt ani într-o închisoare din Libia, iar Rice a declarat că a abordat problema în repetate rânduri în timpul discuţiilor avute cu oficialii libieni.

"Sunt bucuroasă că au ajuns cu bine acasă", a declarat Rice, după ce preşedintele bulgar Gheorghi Părvanov i-a înmânat distincţia. "A fost un chin teribil, unul care mă bucur că s-a încheiat", a adăugat oficialul american.

Preşedintele francez Nicolas Sarkozy şi fosta soţie a sa, Cecilia, au primit, de asemenea, distincţia "Stara Planina" pentru rolul jucat în eliberarea celor şase cadre medicale.

Înainte de a părăsi Bulgaria cu destinaţia Georgia, Rice s-a întâlnit cu două dintre infirmiere şi cu medicul palestinian, care a primit cetăţenie bulgară anul trecut, la ambasada americană din Sofia.

Acesta i-a cerut lui Rice să îi sprijine pentru a se reabilita şi obţine despăgubiri din partea regimului de la Tripoli.

Nicolae Ceauşescu a fost distins cu "Stara Planina" în 1983 de către preşedintele bulgar Todor Jivkov.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici