Robert Mugabe este în Italia pentru a merge la Vatican, în pofida interdicţiei de intrare în UE

Robert Mugabe, preşedintele controversat din Zimbabwe, a sosit în Italia, pentru a merge la Vatican la ceremonia de întronizare a Papei Francisc, făcând uz de o excepţie de la interdicţia de pătrundere în spaţiul UE.

379 afișări
Imaginea articolului Robert Mugabe este în Italia pentru a merge la Vatican, în pofida interdicţiei de intrare în UE

Robert Mugabe este în Italia pentru a merge la Vatican, în pofida interdicţiei de intrare în UE -CNN

Robert Mugabe a sosit luni în Italia în fruntea unei delegaţii şi se va deplasa la Vatican. Mugabe are interdicţie de intrare în spaţiul UE, dar poate beneficia de o excepţie dacă vine în Italia din raţiuni religioase, a explicat Ministerul italian de Externe, informează CNN.

Mugabe, care are 89 de ani, a vizitat Vaticanul şi în 2011, pentru ceremonia de beatificare a fostului Papă Ioan-Paul al II-lea.

Robert Mugabe, care se află la putere în Zimbabwe de zeci de ani, a fost criticat dur de-a lungul timpului pentru abuzuri împotriva drepturilor omului. Prezenţa la Vatican a unui dictator notoriu a fost criticată în mai multe rânduri.

În 2005, Mugabe a fost la funeraliile Papei Ioan-Paul al II-lea şi a fost aşezat pe scaun lângă Prinţul Charles al Marii Britanii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici