Românii din UK aşteaptă vaccinarea

  • UK a trecut de 3 milioane de cazuri de îmbolnăviri COVID-19.
  • 1 din 30 de londonezi este pozitiv la COVID-19.
  • Londra este în stare de urgenţă din cauza numărului mare de cazuri COVID-19.
5498 afișări
Imaginea articolului Românii din UK aşteaptă vaccinarea

Românii din UK aşteaptă vaccinarea

Aproximativ 8 din 10 britanici se află acum în nivelul 4 de restricţii impuse de guvern din cauza numărului mare de îmbolnăviri. În Londra, numărul cazurilor a explodat după sărbători.

Aproape toate afacerile au fost închise, iar locuitorii au voie să iasă din case cel mult o oră pe zi. Nu pot depăşi, însă, limita cartierului în care locuiesc, spune Cezar Vanaucec. Este un antreprenor român, de 35 de ani, stabilit de 7 ani în Londra. Împreună cu soţia sa are o firmă în domeniul contabilităţii. Din cauza pandemiei, anul trecut au pierdut 40% din clienţi. Cezar aşteaptă imunizarea pentru a scăpa de restricţii. Afacerea familiei supravieţuieşte cu ajutoarele primite de la statul englez.

„Practic, am luat de trei ori, până acum, 80% din cât ar fi trebuit să am. Nu e foarte mult, dar, oricum, e ceva. (...) Nu mai putem să deschidem biroul şi plătim în continuare chiria. Încercăm să lucrăm de acasă pe cât putem, prin telefon şi zoom şi aşa mai departe. (...) Este al treilea lockdown şi cel mai serios de până acum. Cel mai serios pentru că poliţia poate să dea amenzi. S-a votat legea în parlament şi o să începă cu 200, 400, 600 şi tot aşa o să ajungi la 6400 de lire amendă dacă nu respecţi regulile”, a declarat Cezar Vanaucec, antreprenor român din Londra.

Unul dintre cei cinci angajaţi ai lui Cezar este Alexandru, fratele său. A ajuns în Londra septembrie anul trecut, după ce a fost admis cu bursă la o facultate din Marea Britanie. Până acum statul britanic nu i-a virat banii în contul universităţii, aşa că Alexandru e nevoit să lucreze pentru a-şi acoperi taxele. Trebuie să achite facturile, chiar dacă face cursuri doar online.

„Studenţii au cam fost uitaţi. Plătim şi noi chirii, taxa de şcolarizare care este foarte mare, undeva la aproape 10 mii lire. Deja s-au organizat sindicatele de studenţi şi tot felul de organizaţii studenţile, chiar şi petiţii online, pentru reducerea taxei”, a spus Alexandru Vanaucec, student român din Londra.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici