Românul atacat în mai în Neapole a murit fără ca nimeni să îl ajute - VIDEO

Imigrantul român atacat la sfârşitul lunii mai într-o gară din oraşul italian Neapole a murit fără ca nimeni să îi acorde ajutorul, trecătorii asistând la întreaga scenă cu indiferenţă, arată imaginile sistemului de supraveghere difuzate marţi.

29 afișări
Imaginea articolului Românul atacat în mai în Neapole a murit fără ca nimeni să îl ajute - VIDEO

Românul atacat în mai în Neapole a murit fără ca nimeni să îl ajute

Presa italiană relata la 26 mai că un român de etnie romă a fost ucis, iar un copil italian de 14 ani a fost rănit, în ceea ce la acea vreme păreau a fi două incidente separate produse în oraşul italian Neapole (regiunea Campania, sudul Italiei).

Cele două incidente au avut loc simultan, la zeci de metri unul de celălalt, în gara din cartierul napoletan Pignasecca.

Potrivit informaţiilor disponibile la 26 mai, imigrantul român fusese înjunghiat de persoane care se deplasau pe mai multe motociclete. Oficialii poliţiei italiene, citaţi pe 26 mai, evitau la acea vreme să stabilească o legătură între moartea românului şi rănirea prin împuşcare a unui copil italian, la o distanţă de doar câteva zeci de metri. Cu toate acestea, cele două incidente prezentau toate caracteristicile pentru a fi considerate reglări de conturi de tip mafiot.

Însă imaginile difuzate marţi de poliţia italiană confirmă ipoteza că cele două incidente aveau legătură unul cu celălalt, iar, tot marţi, poliţia italiană a precizat că rănile românului, aparent prin înjunghiere, au fost produse de fapt prin împuşcare.

Descriind imaginile sistemului video cu circuit închis difuzate marţi, cotidianul Il Mattino notează că românul Petru Bîrlădeanu a murit fără ca trecătorii să intervină pentru a-i salva viaţa. După ce a fost împuşcat de opt persoane care au deschis focul de pe motociclete, Bîrlădeanu s-a prăbuşit, iar soţia sa a strigat în zadar după ajutor fără ca nimeni să intervină.

Scena tragică a ultimelor clipe de viaţă ale românului care venise la muncă în Italia şi strigătele disperate după ajutor ale soţiei se pot vedea cu claritate în imaginile difuzate de autorităţile italiene.

Procurorii antimafie din Neapole, Sergio Amato şi Michele Del Prete, par să privilegieze ipoteza că atât imigrantul român, cât şi copilul italian rănit în incidentul din mai au fost victimele nevinovate ale Camorra, în cazul românului fiind vorba probabil de o confuzie, iar copilul fiind rănit de gloanţele ricoşate.

În plus, dacă presa italiană relata la 26 mai că românul era de fapt un imigrant de etnie romă, sugerând că ar fi fost vorba de un atac rasist, acum nu se mai face referire la acest aspect.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici