Royal Navy anchetează acuzaţiile de hărţuire sexuală la bordul submarinelor

Şeful Royal Navy a ordonat o anchetă privind acuzaţiile de hărţuire şi hărţuire sexuală împotriva femeilor din cadrul Serviciului de submarine, relatează BBC.

865 afișări
Imaginea articolului Royal Navy anchetează acuzaţiile de hărţuire sexuală la bordul submarinelor

Royal Navy anchetează acuzaţiile de hărţuire sexuală la bordul submarinelor

Mai multe denunţătoare care au servit în flotă au declarat pentru Daily Mail că s-au confruntat cu rele tratamente.

Amiralul Sir Ben Key, First Sea Lord, a calificat acuzaţiile drept "abominabile", adăugând că "hărţuirea sexuală nu îşi are locul în Marina Regală şi nu va fi tolerată". "Oricine va fi găsit vinovat va fi tras la răspundere", a spus el.

Acuzaţiile, dezvăluite în detaliu de Mail, includ bărbaţi din echipaj care au întocmit o listă în care se stabilea ordinea în care femeile ar fi fost agresate în cazul unui eveniment catastrofal.

O femeie a declarat pentru Mail că a fost agresată sexual de un bărbat de rang superior în timp ce dormea. Ea a susţinut că un ofiţer superior a lovit-o cu pumnul în rinichi.

Alte femei au afirmat că li s-a cerut acte sexuale şi că au fost adesea certate şi lovite.

Se pretinde că abuzurile au avut loc timp de peste un deceniu, după ce în 2011 a fost ridicată interdicţia de recrutare a femeilor.

Fostul contraamiral de marină Chris Parry a declarat pentru emisiunea Today de la BBC că, în opinia sa, această problemă reflectă şi societatea în general.

"Mă tem că o parte din comportamentul sexualizat pe care îl vedem la locul de muncă normal este transferat pe submarine, aşa cum era de aşteptat, şi, desigur, într-un mediu comprimat totul devine exagerat", a spus el. "Este vorba despre leadership. Dar este foarte dificil în submarine, unde trăieşti cot la cot cu toată lumea şi nu ai o societate matură care să trimită oameni în submarine".

În 2019, Ministerul Apărării a publicat un raport detaliat privind comportamentul inadecvat, care includea zeci de recomandări privind modul de abordare a problemei.

La începutul acestui an, au apărut în presă rapoarte care detaliau acuzaţii de intimidare, consum de alcool, misoginism şi hărţuire sexuală în cadrul Red Arrows. O serie de incidente în cadrul echipei emblematice de demonstraţii aeriene l-a determinat pe şeful Statului Major al Forţelor Aeriene să ordone o anchetă, care nu a fost încă finalizată.

Anul trecut, Diane Allen, un locotenent-colonel în retragere din armata britanică, a declarat că armata are nevoie de propriul său moment Me Too, făcând referire la mişcarea prin care oamenii şi-au împărtăşit experienţele de hărţuire sexuală.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
royal navy,
acuzaţii,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici