Rudele victimelor de la Smolensk, blocate în Belarus din cauza defectării motoarelor avionului

Familiile victimelor accidentului aerian de la Smolensk se întorc la Varşovia luni, după ce o defecţiune la avionul cu care urmau să sosească a obligat o parte din rude şi oficiali, inclusiv Prima Doamnă Anna Komorowska, să rămână peste noapte în Belarus, transmite Radio Polonia, în pagina online.

9 afișări
Imaginea articolului Rudele victimelor de la Smolensk, blocate în Belarus din cauza defectării motoarelor avionului

Rudele victimelor de la Smolensk, blocate în Belarus din cauza defectării motoarelor avionului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În prezent, două avioane, un Embraer şi un Boeing ale companiei LOT Polish Airlines, transportă grupul de 118 persoane înapoi în Polonia.

"Pilotul avionului cu care ar fi trebuit să ne întoarcem înapoi în Varşovia ne-a spus că nu poate să pornească motoarele", a spus Pawel Deresz, a cărui soţie, politiciana de stânga Jolanta Szymanek-Deresz, şi-a pierdut viaţa în catastrofa aeriană de la Smolensk.

Defecţiunea nu a afectat însă siguranţa pasagerilor, a declarat Jacek Balcer, purtător de cuvânt al companiei LOT.

Anterior, un avion având la bord 80 de rude ale victimelor accidentului de la Smolensk a aterizat la Varşovia duminică, la ora 20.00 GMT (23.00, ora României).

Restul de 118 persoane, printre care Prima Doamnă, Anna Komorowska, şi Ewa Komorowska, care a organizat vizita, au rămas la aeroportul din Vitebsk, aşteptând un alt avion care să îi aducă în capitala poloneză.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici