Rusia a decis expulzarea consulului Estoniei în Sankt-Petersburg. Diplomatul este acuzat de spionaj

  • Rusia anunţă expulzarea unui diplomat eston acuzat de spionaj
  • Consulul Estoniei în Sankt-Petersburg este acuzat de activităţi de spionaj
196 afișări
Imaginea articolului Rusia a decis expulzarea consulului Estoniei în Sankt-Petersburg. Diplomatul este acuzat de spionaj

Rusia a decis expulzarea consulului Estoniei în Sankt-Petersburg. Diplomatul este acuzat de spionaj

Administraţia Vladimir Putin a anunţat, miercuri, decizia de expulzare a consulului Estoniei din Sankt-Petersburg, Mart Lyatte, acuzat de Serviciul Federal de Securitate (FSB) de activităţi de spionaj.

"Pe 7 iulie, însărcinatul cu afaceri al Ambasadei Estoniei în Rusia, Ulla Uibo, a fost convocat la Ministerul rus de Externe. Partea rusă a transmis proteste faţă de activităţile de colectare de informaţii, incompatibile cu statutul diplomatic, desfăşurate de consulul Mart Lyatte. Acest angajat consular a fost declarat persona non grata şi are la dispoziţie 48 de ore pentru a părăsi teritoriul Federaţiei Ruse", a anunţat Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe de la Moscova, conform agenţiei Tass.

Serviciul Federal rus de Securitate (FSB) a anunţat marţi că Mart Lyatte a fost reţinut după ce a fost surprins în flagrant în timp ce primea documente clasificate de la un cetăţean rus.

Cazul marchează o nouă etapă în deteriorarea relaţiilor Rusiei cu Uniunea Europeană şi NATO, care au impus sancţiuni împotriva Moscovei din cauza anexării regiunii ucrainene Crimeea, a susţinerii insurgenţilor separatişti din estul Ucrainei şi a condamării disidentului Aleksei Navalnîi.

Ministerul eston de Externe a catalogat acuzaţiile drept "lipsite de fundament", afirmând că este vorba de o "înscenare".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici