Rusia a decis să conteste la Organizaţia Mondială a Comerţului sancţiunile impuse de SUA din cauza crizei din Ucraina

Rusia a decis să conteste la Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC) sancţiunile impuse Moscovei de către Washington din cauza crizei ucrainene, a anunţat vineri premierul Dmitri Medvedev.

202 afișări
Imaginea articolului Rusia a decis să conteste la Organizaţia Mondială a Comerţului sancţiunile impuse de SUA din cauza crizei din Ucraina

Rusia a decis să conteste la Organizaţia Mondială a Comerţului sancţiunile impuse de SUA din cauza crizei din Ucraina (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Statele Unite au introdus sancţiuni contra Rusiei care antrenează consecinţe negative pentru comerţul extern. Noi am decis să le contestăm la OMC", a declarat Medvedev la un forum internaţional organizat la Sankt Petersburg, o declaraţie transmisă în direct la televiziune.

Şeful Guvernului a apreciat că procedura "nu va fi simplă, deoarece Statele Unite reprezintă autoritatea la OMC".

Rusia, membră OMC din vara lui 2012, a lansat deja proceduri împotriva Uniunii Europene (UE), dar niciuna, până în prezent, împotriva Statelor Unite.

Statele Unite au impus o serie de sancţiuni ţintite, vizând atât personalităţi ruse şi ucrainene proruse, cât şi anumite companii care au legături cu apropiaţi ai puterii ruseşti, încă de la începutul crizei şi anexarea Crimeei de către Rusia.

Rusia apreciază că aceste sancţiuni constituie un "prejudiciu" şi o "nerespectare din partea Statelor Unite a obligaţiilor sale", a declarat Medvedev, adăugând că procedura va permite "evaluarea imparţialităţii şi obiectivităţii'" OMC.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici