Rusia a testat o rachetă intercontinentală

Rusia a testat, luni, o rachetă balistică intercontinentală, dar Statele Unite au fost informate despre acest test, anunţă Pentagonul, citat de AFP.

4631 afișări
Imaginea articolului Rusia a testat o rachetă intercontinentală

Rusia a testat o rachetă intercontinentală (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Pot confirma că Rusia a efectuat luni un test cu rachetă intercontinentală", a declarat colonelul Steven Warren, purtătorul de cuvânt al Pentagonului.

"Lansarea rachetei a fost anunţată în avans", în conformitate cu dispoziţiile Tratatului privind diminuarea capacităţilor nucleare (START), a precizat Warren.

Pe 4 martie, Rusia a testat o rachetă intercontinentală de tip Topol, capabilă să transporte încărcătură nucleară.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici