Rusia acordă Ucrainei un termen limită pentru decizia cu privire la discuţiile din Belarus

Rusia le-a dat oficialilor ucraineni un termen limită până la ora 15:00 duminică (14:00, ora României), pentru a decide dacă se vor întâlni la negocieri în oraşul belarus Gomel.

21958 afișări
Imaginea articolului Rusia acordă Ucrainei un termen limită pentru decizia cu privire la discuţiile din Belarus

Vladimir Medinsky, şeful delegaţiei ruse şi consilier al preşedintelui Vladimir Putin, a declarat agenţiei de presă de stat RIA Novosti că vor rămâne până la timpul alocat şi vor aştepta un răspuns.

„De îndată ce primim această confirmare, vom porni imediat să ne întâlnim cu omologii noştri în cadrul negocierilor”, a spus Medinsky, potrivit CNN. „Suntem pentru pace”.

Cu toate acestea, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat duminică că ar fi dispus să poarte discuţii cu Rusia, dar a respins propunerea acestora de a avea o întâlnire în Belarus. Ţara condusă de Alexandru Lukaşenko este un aliat al Rusiei şi a jucat un rol cheie în invadarea Ucrainei.

Zelensky s-a adresat direct Belarusului într-o adresă duminică, spunând că „acţiunile agresive” de pe teritoriul belarus reprezintă o confirmare a faptului că nu este posibil să se poate nicio discuţie în ţara vecină. Ucraina a declarat că a interceptat o rachetă de croazieră lansată spre Kiev de pe teritoriul statului vecin.

„Dacă discuţiile sunt respinse, partea ucraineană va purta toată responsabilitatea pentru vărsarea de sânge”, a spus Medinsky. „Dar noi rămânem aici, până la ora 15:00 (ora Moscovei), în aşteptarea unui răspuns din partea ucrainenei”.

Preşedintele Alexandru Lukaşenko a declarat duminică că „aşteaptă” ca Ucraina să vină în ţară pentru negocieri cu Rusia.

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici