Rusia acuză opoziţia siriană de subminarea conferinţei internaţionale

Şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, a acuzat, joi, opoziţia siriană că subminează conferinţa de pace internaţională impunând condiţii "irealizabile".

190 afișări
Imaginea articolului Rusia acuză opoziţia siriană de subminarea conferinţei internaţionale

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Avem impresia că această coaliţie naţională şi sponsorii săi regionali fac totul pentru a împiedica începutul procesului politic şi pentru a obţine o intervenţie militară prin toate mijloacele, inclusiv o propagandă nu foarte scrupuloasă destinată opiniei publice occidentale", a declarat Lavrov, în cadrul unei conferinţe de presă.

Şeful diplomaţiei ruse a calificat drept "irealizabile" condiţiile impuse de opoziţia siriană pentru a participa la conferinţa internaţională, precum fixarea unui termen pentru plecarea preşedintelui sirian Bashar al-Assad.

"Coaliţia naţională nu este pregătită să participe la o conferinţă fără condiţii prealabile. Aceste condiţii sunt irealizabile. Nimeni nu trebuie să lanseze ultimatumuri", a subliniat el.

Iniţiativa unei noi conferinţe internaţionale denumite "Geneva 2", care să reunească în special reprezentanţi ai Guvernului sirian şi ai opoziţiei a fost lansată la începutul lui mai de şefii diplomaţiilor rusă şi americană, Serghei Lavrov şi John Kerry.

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, a declarat miercuri că numeroase probleme referitoare la această conferinţă nu au fost încă rezolvate, începând cu data la care să aibă loc aceasta.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici