Rusia acuză SUA că furnizează informaţii Ucrainei, dar nu vrea întreruperea relaţiilor diplomatice

Administraţia Rusiei a acuzat, luni, Statele Unite şi alte naţiuni din cadrul NATO că furnizează Ucrainei informaţii clasificate care au permis atacul asupra Podului din Crimeea, dar Moscova nu vrea întreruperea relaţiilor diplomatice.

1297 afișări
Imaginea articolului Rusia acuză SUA că furnizează informaţii Ucrainei, dar nu vrea întreruperea relaţiilor diplomatice

Rusia acuză SUA că furnizează informaţii Ucrainei, dar nu vrea întreruperea relaţiilor diplomatice

"Ştim cât de profundă este coordonarea dintre regimul de la Kiev, Washington, anumite capitale europene şi NATO. Ştim perfect ce volum de informaţii este transmis de la NATO şi Washington la Kiev în mod permanent. Nu avem iluzii în această privinţă", a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei Rusiei, citat de agenţia Reuters.

Ministerul rus de Externe a acuzat Ucraina de comiterea atacului asupra Podului din Crimeea, soldat cu moartea a doi civili. Întrebat despre posibilitatea întreruperii relaţiilor diplomatice din cauza presupusului sprijin al Occidentului prin furnizarea de informaţii, Peskov a precizat că trebuie menţinute canale de comunicare. "În cele mai intense momente, avem nevoie de canale de dialog", a subliniat Peskov.

Un oficial ucrainean a declarat pentru CNN, sub protecţia anomimatului, că atacul asupra Podului Kerci, care face legătura între Crimeea şi Rusia, a fost comis de Serviciul ucrainean de Securitate (SBU) în colaborare cu Forţele Navale Ucrainene. La nivel oficial, Administraţia de la Kiev nu a recunoscut responsabilitatea pentru atacul soldat cu moartea a doi civili.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
rusia,
ucraina,
sua/nato

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici