Rusia alocă 970 de milioane de ruble pentru steaguri în şcoli

Moscova lucrează de zor pentru a ridica nivelul de „patriotism” în Federaţia Rusă.

248 afișări
Imaginea articolului Rusia alocă 970 de milioane de ruble pentru steaguri în şcoli

Rusia alocă 970 de milioane de ruble pentru steaguri în şcoli

Guvernul rus a alocat peste 970 de milioane de ruble (17 milioane de dolari) pentru a distribui steaguri şi simboluri naţionale în mii de şcoli rurale, pe fondul presiunii pentru o educaţie mai „patriotică”, în timp ce invazia Ucrainei este în desfăşurare, scrie Moscow Times.

Noile steaguri vor fi trimise la 11.000 de şcoli rurale din 31 din cele 85 de entităţi care alcătuiesc Federaţia Rusă. Alte şcoli le vor primi până în 2024, a anunţat astăzi guvernul.

În aprilie, ministrul Educaţiei, Serghei Kravtsov, anunţase deja că începând cu 1 septembrie, când începe noul an şcolar, în fiecare luni elevii vor participa la ridicarea drapelului intonând imnul naţional.

Ceremonia seamănă cu recitarea jurământului de credinţă faţă de steagul american recitat în şcolile din Statele Unite.

Moscow Times notează că o astfel de sumă a fost alocată pentru steaguri, în ciuda faptului că 5.500 de şcoli din mediul rural sunt lipsite de salubritate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici