Rusia analizează o propunere a SUA privind o întâlnire multilaterală pe tema Siriei

Moscova analizează o propunere a secretarului de Stat american John Kerry în vederea unei reuniuni între reprezentanţi ai Rusiei, Arabiei Saudite, Turciei şi Iordanului, potrivit agenţiei ruseşti Interfax, care citează o sursă din cadrul Ministerului rus de Externe, relatează Reuters online.

943 afișări
Imaginea articolului Rusia analizează o propunere a SUA privind o întâlnire multilaterală pe tema Siriei

Rusia analizează o propunere a SUA privind o întâlnire multilaterală pe tema Siriei (Imagine: AP/Mediafax Foto)

"Studiem această (propunere)", a declarat sursa citată.

Kerry a anunţat anterior, la Madrid, că urmează să organizeze săptămâna aceasta o reuniune, în Europa, cu miniştrii de Externe din Turcia, Arabia Saudită, Iordania şi Rusia, în vederea explorării unor opţiuni cu privire la o tranziţie politică în Siria.

"Voi reveni în câteva zile şi mă voi întâlni cu lideri din Rusia, Turcia, Arabia Saudită şi Iordania pentru a găsi opţiuni reale şi tangibile care să poată relansa procesul politic şi că conducă la o tranziţie politică în Siria", a declarat şeful diplomaţiei americane într-o conferinţă de presă la Madrid.

Kerry urmează să se întoarcă luni la Washington, pentru consultări cu Casa Albă, înainte să revină în Europa.

El a mai anunţat că urmează să se întâlnească, la sfârşitul săptămânii, în Germania, cu premierul israelian Benjamin Netanyahu şi, separat, cu preşedintele palestinian Mahmoud Abbas şi regele Abdullah al Iordaniei, cu care va discuta modalităţi de a pune capăt actualelor violenţe dintre israelieni şi palestinieni.

Secretarul de Stat a subliniat că este important ca liderii israelieni şi palestinieni să clarifice statutul complexului Moscheei Al-Aqsa de la Ierusalim şi să convină asupra unor măsuri de calmare a tulburărilor în cadrul negocierilor de săptămâna aceasta.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici