Rusia anunţă contacte diplomatice cu SUA pentru un eventual schimb de deţinuţi

Rusia a iniţiat contacte cu Statele Unite în vederea unui schimb de deţinuţi, a anunţat marţi Preşedinţia de la Moscova, în contextul eforturilor Washingtonului de a obţine eliberarea jurnalistului american Evan Gershkovich.

856 afișări
Imaginea articolului Rusia anunţă contacte diplomatice cu SUA pentru un eventual schimb de deţinuţi

Rusia anunţă contacte diplomatice cu SUA pentru un eventual schimb de deţinuţi

"Există anumite contacte în acest sens, dar nu vrem să le facem publice în niciun fel. Interacţiunile trebuie să se deruleze în linişte", a declarat marţi Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, conform publicaţiei The Hill.

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat de la Washington a refuzat să ofere detalii despre posibilele negocieri cu Moscova, subliniind însă că sunt eforturi continue pentru eliberarea jurnalistului Evan Gershkovich şi a fostului militar Paul Whelan.

Ambasadorul SUA în Rusia, Lynne Tracy, l-a vizitat luni, în penitenciar, pe jurnalistul american Evan Gerhkovich, corespondent al publicaţiei The Wall Street Journal, aflat în detenţie preventivă din martie sub acuzaţia de spionaj.

De asemenea, diplomaţi ruşi l-au vizitat pe Vladimir Dunaev, un cetăţean rus aflat în detenţie în SUA pentru activităţi cibernetice ilegale, potrivit agenţiei The Associated Press.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
rusia,
sua,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici