Rusia cere un proces "imparţial" al lui Ratko Mladici la Haga

Rusia a cerut, vineri, un proces "imparţial" al fostului lider militar al sârbilor din Bosnia, generalul Ratko Mladici, la Tribunalul Penal Internaţional pentru fosta Iugoslavie, a declarat Ministerul rus de Externe.

355 afișări
Imaginea articolului Rusia cere un proces "imparţial" al lui Ratko Mladici la Haga

Rusia cere un proces "imparţial" al lui Ratko Mladici la Haga (Imagine: Shutterstock/Publimedia)

"Sperăm că procesul ulterior al lui Ratko Mladici va fi corect şi imparţial şi nu va fi folosit pentru tergiversarea artificială a activităţii TPI", a declarat Ministerul de Externe, citat de agenţiile ruseşti.

Rusia, aliat apropiat al Belgradului în timpul războaielor din fosta Iugoslavie, a considerat permanent că occidentalii se fac vinvoaţi de crime în timpul acestor conflicte, deoarece au bombardat zone sârbe din Bosnia şi Serbia.

Moscova apreciază, de asemenea, că justiţia internaţională nu tratează obiectiv responsabilitatea părţilor în conflictele din fosta Iugoslavie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici