Rusia consideră că lui Julian Assange ar trebui să i se acorde Premiul Nobel pentru Pace

Rusia a sugerat că fondatorului WikiLeaks, Julian Assange, ar trebui să îi fie acordat Premiul Nobel pentru Pace, într-o acţiune care pare să fie direcţionată împotriva Statelor Unite, relatează The Guardian în ediţia electronică de joi.

14 afișări
Imaginea articolului Rusia consideră că lui Julian Assange ar trebui să i se acorde Premiul Nobel pentru Pace

Rusia consideră că lui Julian Assange ar trebui să i se acorde Premiul Nobel pentru Pace (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Organizaţiile publice şi neguvernamentale ar trebui să se gândească la o modalitate de a-l ajuta" pe Assange, deţinut la Londra, a declarat o sursă din cadrul biroului preşedintelui rus Dmitri Medvedev. "Poate, să devină laureat al Premiului Nobel", a continuat sursa, exprimându-se la Bruxelles, unde Medvedev participa miercuri la un summit Rusia-UE.

Dmitri Rogozin, ambasadorul ultranaţionalist al Rusiei la NATO, şi-a exprimat de asemenea sprijinul faţă de Assange.

Conducerea rusă a ajuns la concluzia că, în ultimă instanţă, dezvăluirile continue ale site-ului WikiLeaks prejudiciază mult mai mult interesele geopolitice pe termen lung ale Statelor Unite decât cele ale Rusiei, comentează The Guardian.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici