Rusia: Depozitul de petrol de la Belgorod, lovit de elicoptere ucrainene, era civil

Depozitul de petrol de la Belgorod, lovit de elicoptere ucrainene, era unul civil, spun autorităţile ruse.

1820 afișări
Imaginea articolului Rusia: Depozitul de petrol de la Belgorod, lovit de elicoptere ucrainene, era civil

Rusia: Depozitul de petrol de la Belgorod, lovit de elicoptere ucrainene, era civil

Rusia a venit cu o poziţie fermă cu privire la atacul asupra depozitului de petrol din Belgorod, scrie BBC.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konaşenkov, a declarat pentru canalul de ştiri de stat Rossia 24 că depozitul furniza doar combustibil pentru transportul civil, nu militar.

„Depozitul de petrol nu are nimic de-a face cu forţele armate ruse”, a spus el.

Konashenkov a declarat că două elicoptere ucrainene Mi-24 au intrat în Rusia „la altitudini extrem de joase” vineri, în jurul orei locale 05:00, înainte de a efectua un atac cu rachete.

Ucraina a negat că s-ar afla în spatele atacului.

Oleksandr Motuzyanyk, purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean al Apărării, a refuzat să comenteze acuzaţiile Rusiei privind un atac al elicopterelor ucrainene asupra unei baze de combustibil din oraşul Belgorod, în sudul Rusiei.

„Aş dori să subliniez că Ucraina desfăşoară o operaţiune defensivă împotriva agresiunii ruseşti pe teritoriul Ucrainei”, a declarat el vineri într-o declaraţie televizată.

Asta nu înseamnă că Ucraina trebuie să fie responsabilă pentru fiecare eroare de calcul, eveniment sau catastrofă care a avut loc pe teritoriul Federaţiei Ruse. Nu este prima dată când asistăm la astfel de acuzaţii. Prin urmare, nu voi confirma sau infirma aceste informaţii”, a mai spus el, potrivit CNN.

Un incendiu a izbucnit la un depozit de combustibil din Belgorod, a declarat vineri dimineaţă guvernatorul regional Viaceslav Gladkov pe canalul său de Telegram. El a acuzat Ucraina că se află în spatele incendiului, fără a furniza alte dovezi.

CNN nu este în măsură să verifice această afirmaţie.

Aproximativ 16.000 de metri cubi de combustibil sunt în flăcări la depozit, a relatat vineri presa rusă de stat RIA Novosti, citând Ministerul rus al serviciilor de urgenţă.

„La 1 aprilie, în jurul orei 5:00 a.m., ora Moscovei, două elicoptere ucrainene Mi-24 au intrat în spaţiul aerian al Federaţiei Ruse la altitudine extrem de joasă. Elicopterele ucrainene au lansat un atac cu rachete asupra unei instalaţii civile de depozitare a petrolului situată la periferia oraşului Belgorod. Ca urmare a loviturii rachetei, rezervoare au fost avariate şi au luat foc", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, generalul-maior Igor Konaşenkov, într-un comunicat.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici