Rusia este "pregătită să susţină" noul efort american în Afganistan

Rusia este "pregătită să susţină" noul efort american în Afganistan, prin garantarea tranzitului trupelor, proiecte economice şi instruirea poliţiştilor şi militarilor, a declarat joi preşedintele rus, Dmitri Medvedev, la Roma.

13 afișări
Imaginea articolului Rusia este "pregătită să susţină" noul efort american în Afganistan

Militari americani într-o bază din Kirgistan (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

El a subliniat că a fost informat de preşedintele american, Barack Obama, despre trimiterea a 30.000 de militari suplimentari în Afganistan.

"Noi suntem pregătiţi să susţinem aceste eforturi, să garantăm tranzitul (trupelor), să participăm la proiecte economice şi să instruim poliţiştii sau militarii", a declarat Medvedev, în cadrul unei conferinţe de presă comune cu premierul italian, Silvio Berlusconi.

Medvedev a sosit miercuri seară la Roma, pentru a participa la un summit italiano-rus cu Berlusconi, iar joi seară va fi primit de Papa Benedict al XVI-lea.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici