Rusia îndeamnă Administraţia Donald Trump să evite amplificarea tensiunilor în Peninsula Coreea

Administraţia Vladimir Putin a avertizat miercuri Statele Unite să evite acţiunile care conduc la escaladarea tensiunilor în Peninsula Coreea, informează site-ul agenţiei Tass.

309 afișări
Imaginea articolului Rusia îndeamnă Administraţia Donald Trump să evite amplificarea tensiunilor în Peninsula Coreea

Rusia îndeamnă Administraţia Donald Trump să evite amplificarea tensiunilor în Peninsula Coreea

Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, a discutat telefonic miercuri cu secretarul de Stat american, Rex Tillerson, despre criza nord-coreeană şi despre conflictul militar din Siria, a comunicat Ministerul rus de Externe.

"Miniştrii de Externe din Rusia şi SUA au fost de acord că regimul din Coreea de Nord trebuie să respecte cu stricteţe deciziile Consiliului de Securitate ONU, care a condamnat în mod repetat testele nucleare şi balistice nord-coreene", anunţă Ministerul rus de Externe.

"Încă o dată, Serghei Lavrov a avertizat că trebuie evitată amplificarea tensiunilor în Peninsula Coreea şi discursul agresiv împotriva Coreei de Nord, inclusiv mobilizarea de capabilităţi ostile şi ameninţările cu blocade maritime", precizează Ministerul rus de Externe.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici