Rusia îndeamnă Egiptul la "reţinere", după demiterea lui Mohamed Morsi

Rusia îndeamnă toate forţele politice din Egipt să fie "reţinute" şi să rămână într-un cadru "democratic", a declarat joi Ministerul de Externe rus, după ce armata egipteană l-a demis pe preşedintele Mohamed Morsi.

138 afișări
Imaginea articolului Rusia îndeamnă Egiptul la "reţinere", după demiterea lui Mohamed Morsi

Rusia îndeamnă Egiptul la "reţinere", după demiterea lui Mohamed Morsi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Noi considerăm important ca toate forţele politice din Egipt să dea dovadă de reţinere (...) şi să confirme prin fapte dorinţa de a soluţiona problemele politice şi socio-economice într-un cadru democratic, fară violenţă şi cu respect faţă de toate categoriile şi cultele societăţii egiptene", a declarat ministrul într-un comunicat.

Mohamed Morsi, primul preşedinte egiptean ales democratic în urmă cu un an, a fost înlăturat miercuri de armată, în timp ce 300 de mandate de arestare au fost emise pe numele unor membri ai Fraţilor Musulmani din rândul cărora provine acesta, inclusiv oficiali de rang înalt. Armata a suspendat Constituţia şi l-a desemnat preşedinte interimar pe şeful Curţii Constituţionale, Adly Mansour.

Mansour, care a depus jurământul joi, va conduce statul până la organizarea alegerilor anticipate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici