Rusia oferă Iranului sistemul antibalistic Antei-2500 în locul sistemului S-300

Rusia a oferit Iranului cel mai nou sistem al său antibalistic - de tip Antei-2500 - în locul "mai puţin puternicului" sistem antirachetă de tip S-300, a anunţat luni directorul conglomeratului rus de stat Rostec, precizând că Teheranul analizează oferta, relatează agenţia Tass online.

827 afișări
Imaginea articolului Rusia oferă Iranului sistemul antibalistic Antei-2500 în locul sistemului S-300

Rusia oferă Iranului sistemul antibalistic Antei-2500 în locul sistemului S-300 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Conflictele din Orientul Mijlociu au contribuit la o adevărată "explozie" a vânzărilor de armament rusesc în regiune, a declarat Serghei Şemezov la o expoziţie internaţională de armament, găzduită la Abu Dhabi, în Emiratele Arabe Unite (EAU).

"Nu o ascund, iar toată lumea înţelege acest lucru, şi anume că cu cât sunt mai multe conflicte acolo, cu atât ei cumpără mai multe arme de la noi", a declarat directorul Rostec.

"Volumele continuă să crească în pofida sancţiunilor", a subliniat oficialul, precizând că principalele pieţe sunt America Latină şi Orientul Mijlociu.

"În ceea ce priveşte Iranul, le-am oferit (sisteme de tip) Antei-2500 în locul (sistemelor de tip) S-300. Se gândesc. Nu au luat încă o decizie", a mai declarat Şemezov.

Sistemul antirachetă de tip S-300 (SA-10 Grumble, potrivit clasificării NATO) este un sistem de rachete cu rază lungă de acţiune de tip sol-aer, produs de NPO Almaz, dezvoltat iniţial de sovietici, pentru apărarea forţelor aeriene de atacuri aeriene şi rachete de croazieră, moştenit de ruşi.

Sistemul S-300VM - "Antei-2500" - (SA-23 Gladiator\Giant, potrivit clasificării NATO) este un sistem rusesc antibalistic conceput să contracareze rachete balistice cu rază scurtă şi medie de acţiune, rachete de croazieră, avioane, platforme pentru contramăsuri electronice ECM şi muniţii cu ghidaj de precizie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici