Rusia pregăteşte măsuri pentru limitarea importurilor de produse lactate din Olanda

Autorităţile ruse au criticat, miercuri, calitatea produselor lactate din Olanda, la două zile după interzicerea importurilor din Lituania, pe fondul tensiunilor dintre Moscova şi Uniunea Europeană.

203 afișări
Imaginea articolului Rusia pregăteşte măsuri pentru limitarea importurilor de produse lactate din Olanda

Rusia pregăteşte măsuri pentru limitarea importurilor de produse lactate din Olanda (Imagine: Shutterstock)

"Rezultatele preliminare ale analizelor nu sunt satisfăcătoare", a declarat un oficial din cadrul Agenţiei sanitar-veterinare ruse, Serghei Dankvert.

Criticile intervin în contextul protestelor autorităţilor ruse după reţinerea unui diplomat rus la Haga. Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunţat că aşteaptă scuze din partea Olandei. Ministerul olandez de Externe a transmis scuze după acest incident.

Luni, Rusia a decis interzicerea importurilor de produse lactate din Lituania.

Numeroşi analişti cred că aceste măsuri sunt represalii împotriva Lituaniei pentru că susţine apropierea de Uniunea Europeană a fostelor state sovietice, în principal a Ucrainei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici