Rusia propune un armistiţiu bilateral şi o misiune specială a OSCE în estul Ucrainei

Rusia a propus partenerilor din Consiliul de Securitate ONU adoptarea unei rezoluţii care ar obliga la instituirea unui armistiţiu bilateral în estul Ucrainei şi ar conferi un rol mai important OSCE, anunţă ambasadorul rus la Naţiunile Unite, Vitali Ciurkin, citat de AFP.

348 afișări
Imaginea articolului Rusia propune un armistiţiu bilateral şi o misiune specială a OSCE în estul Ucrainei

Rusia propune un armistiţiu bilateral şi o misiune specială a OSCE în estul Ucrainei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Rusia a distribuit un proiect de rezoluţie în acest sens, dar, deocamdată, nu a fost solicitată convocarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate ONU.

"Sperăm că aceste elemente vor deveni structura unei rezoluţii", a precizat Ciurkin.

"Consiliul de Securitate trebuie să ceară imperativ parţilor implicate în conflictul ucrainean să înceteze ostilităţile. Solicitarea vizează şi separatiştii", a precizat diplomatul rus.

"În plus, Consiliul de Securitate trebuie să exprime preocuparea privind pierderile din ce în ce mai mari de vieţi civile şi să invite Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa să faciliteze depăşirea conflictului prin intermediul unei misiuni speciale de monitorizare", adaugă Ciurkin.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici