Rusia respinge acuzaţiile privind zborul unui avion rus în apropierea unei aeronave de pasageri

Ministerul rus al Apărării a respins acuzaţiile Suediei privind zborul unui avion militar rus foarte aproape de o aeronavă de pasageri, deasupra Mării Baltice.

859 afișări
Imaginea articolului Rusia respinge acuzaţiile privind zborul unui avion rus în apropierea unei aeronave de pasageri

Rusia respinge acuzaţiile privind zborul unui avion rus în apropierea unei aeronave de pasageri (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Respectivul avion rus zbura la 70 de kilometri de traseul aeronavei de pasageri care decolase de la Copenhaga", a declarat Igor Konaşenkov, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării.

Ministrul suedez al Apărării, Peter Hultqvist, a acuzat că un avion militar rus a fost vineri foarte aproape de coliziunea cu o aeronavă de pasageri care decolase din Danemarca. Incidentul a avut loc la sud de oraşul suedez Malmo, la scurt timp după ce avionul de pasageri decolase de pe aeroportul internaţional din Copenhaga, în Danemarca. Hultqvist a explicat că avionul rus zbura cu transponderul închis, pentru a nu putea fi detectat.

În replică, Ministerul rus al Apărării a acuzat că şi avioanele NATO care patrulează deasupra Mării Baltice au transponderele închise.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici