Rusia retrage tehnică militară veche din Transnistria

Rusia va retrage din Transnistria opt elicoptere vechi ce nu mai pot fi folosite, a anunţat luni vicepremierul moldovean Eugen Carpov, care a făcut precizări, împreună cu ministrul al Apărării, privind informaţii de presă potrivit cărora Rusia trimite armament în regiune.

665 afișări
Imaginea articolului Rusia retrage tehnică militară veche din Transnistria

Rusia va retrage tehnică militară veche din Transnistria, anunţă un vicepremier moldovean (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Vicepremierul moldovean pentru Reintegrare Eugen Carpov a anunţat totodată că un avion militar urmează să aducă marţi la Chişinău o echipă rusă care are misiunea să evalueze cele opt elicoptere, care nu au mai fost utilizate din 1998 şi care nu mai sunt funcţionale, relatează ProTV Chişinău.

Elicopterele urmează să fie transportate în Rusia, dar nu s-a precizat o dată în acest sens.

Ministrul moldovean al Apărării Vitalie Marinuţă şi-a exprimat surprinderea după ce membri ruşi ai trupelor de menţinere a păcii în Transnistria au raportat, într-o şedinţă lunară, o cantitate mai mare de armament decât luna precedentă, precizând că au primit acest armament din depozitele Armatei a XIV-a din Republica Moldova.

După ce Chişinăul a solicitat explicaţii, Marinuţă a anunţat că Moscova a dat asigurări că va retrage armamentul, precizând că este vorba despre o eroare.

Aceste declaraţii ale membrilor Guvernului moldovean intervin după ce, în urmă cu o săptămână, Marinuţă afirma că deţinea informaţii potrivit cărora Rusia trimite în regiunea separatistă moldoveană Transnistria armament şi tehnică militară fără acordul Chişinăului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici