Rusia s-a supărat şi pe Wikipedia, căreia i-a aplicat o amendă

Un tribunal din Moscova a amendat Wikipedia pentru un articol în limba rusă pe care a refuzat să îl elimine despre invazia Rusiei în Ucraina.

398 afișări
Imaginea articolului Rusia s-a supărat şi pe Wikipedia, căreia i-a aplicat o amendă

Rusia s-a supărat şi pe Wikipedia, căreia i-a aplicat o amendă

Instanţa a amendat Fundaţia Wikimedia, organizaţia non-profit care administrează enciclopedia online gratuită, cu 2 milioane de ruble (21.600 EUR) pentru că nu a eliminat un articol Wikipedia intitulat „Ocupaţia rusă a regiunii Zaporijie”.

Agenţia de presă Tass a declarat că Fundaţia Wikimedia nu a dat curs solicitărilor lui Roskomnadzor, organul de supraveghere al comunicaţiilor de stat al Rusiei, de a elimina articolele care conţin „informaţii false”.

Tass a spus că un reprezentant Wikipedia a cerut instanţei să respingă cererea de eliminare ca fiind vagă.

În timp ce vede duşmani peste tot, Rusia a găsit de cuviinţă de fie recunoscătoare naţiunilor sud-americane, pentru că nu au aderat la sancţiuni.

„Nu este o coincidenţă că eforturile de a abandona dolarul american în comerţul exterior şi de a crea o infrastructură de transport, logistică, legături interbancare, financiare şi economice necontrolate de Occident s-au intensificat semnificativ în întreaga lume. Aproximativ trei sferturi din ţările din întreaga lume, inclusiv prietenii noştri din America Latină, au ales să nu se alăture sancţiunilor anti-ruse. Îi apreciem pentru asta” Serghei Lavrov, ministrul rus de externe, într-o declaraţie intitulată „Rusia şi America Latină: parteneriat şi cooperare de perspectivă”, a mulţumit ţărilor sud-americane care nu s-au alăturat sancţiunilor împotriva Moscovei.

Potrivit diplomatului, „tot ce se întâmplă în Ucraina face parte din lupta continuă pentru viitoarea ordine internaţională. Ceea ce este în joc astăzi este dacă ordinea mondială va fi cu adevărat corectă, democratică şi policentrică, aşa cum se precizează în Carta Naţiunilor Unite, care proclamă egalitatea suverană a tuturor ţărilor, sau dacă Statele Unite şi coaliţia pe care o conduce vor implementa agenda lor în detrimentul altor ţări.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
rusia,
wikipedia

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici