Rusia va reintroduce cursurile militare şi patriotice în şcoli

Kremlinul a decis să reia cursurile militaro-patriotice sovietice în şcolile din Rusia, în scopul de a le redeştepta elevilor dragostea de ţară şi pentru a-i pregăti să o apere.

384 afișări
Imaginea articolului Rusia va reintroduce cursurile militare şi patriotice în şcoli

Rusia va reintroduce cursurile militare şi patriotice în şcoli (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Potrivit şefului Agenţiei federale pentru Tineret, Serghei Belokonev, citat de Izvestia, Rospatriotism, o nouă structură de stat, se va ocupa de acest domeniu începând cu 2013.

Rospatriotism va trebui în primul rând să reimplementeze cursurile de orientare militară, precum şi alte activităţi de manevrare a puştii Kalaşnikov, precum şi concursuri de aruncări de grenade, pe care le urmau elevii şi liceenii în perioada sovietică.

Totodată, "dorim să-i instalăm pe şcolari şi studenţi în unităţi militare pentru câteva zile, pentru a-i învăţa ce înseamnă viaţa în armată", a precizat responsabilul pentru program, Vadim Lobov, citat de Izvestia.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a promovat în permanenţă revenirea la valorile "patriotice", inclusiv în educaţie, în manualele de istorie sau la cinematograf, odată cu venirea la putere în 1999.

Acest tip de educaţie militară şi patriotică a sistemului sovietic a dispărut odată cu prăbuşirea regimului comunist în 1991.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici