Rusia vrea să construiască nave militare proprii după eventuala anulare a contractului Mistral

Rusia a anunţat, marţi, că intenţionează să anuleze contractul în valoare de 1,2 miliarde de euro cu Franţa pentru achiziţionarea navelor Mistral, precizând că va construi propriile ambarcaţiuni militrare, informează site-ul agenţiei DPA.

1149 afișări
Imaginea articolului Rusia vrea să construiască nave militare proprii după eventuala anulare a contractului Mistral

Rusia vrea să construiască nave militare proprii după eventuala anulare a contractului Mistral (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Rusia nu va mai lua navele Mistral. Am depăşit această etapă", a declarat Oleg Bociariov, şeful Comisiei ruse pentru industria militară.

"Acum are loc o singură discuţie - referitoare la suma care trebuie rambursată Rusiei", a spus Bociariov.

"Intenţionăm să construim propriile noastre nave, pentru că avem o ideologie uşor diferită privind sarcinile unei nave de atac", a subliniat oficialul rus, fără a oferi în detalii.

Autorităţile franceze analizează posibilitatea anulării contractului privind livrarea navelor militare Mistral Rusiei, însă suma care ar urma să fie rambursată este puţin mai mică decât bugetul alocat proiectului de către Moscova. În virtutea unui contract de 1,5 miliarde de dolari (1,2 miliarde de euro) semnat în anul 2011, Parisul trebuia să livreze Rusiei două nave portelicopter de tip Mistral. Pe fondul crizei din Ucraina, navele nu au fost încă livrate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici