Ruşii luptă să încercuiască Bahmut. Oraşul strategic nu cedează în faţa invadatorilor

  • Trupele ruse avansează la nord şi la sud de Bahmut
  • Oraşul strategic aşezat pe linia frontului rezistă în faţa asediului
  • Ruşii taie liniile de aprovizionare din oraş pentru a-i face pe ucraineni să cedeze
2766 afișări
Imaginea articolului Ruşii luptă să încercuiască Bahmut. Oraşul strategic nu cedează în faţa invadatorilor

Sursa foto: Profimedia

Armata rusă şi-a organizat mai bine ofensiva în estul Ucrainei. Oraşul Bahmut a fost scena unora dintre cele mai crâncene lupte de la începutul războiului.

Rusia încearcă să taie liniile vulnerabile de aprovizionare ale apărătorilor ucraineni în oraş şi să îi forţeze să se predea sau să se retragă. Aceasta ar oferi Moscovei primul său premiu major în mai bine de jumătate de an şi ar deschide calea către capturarea ultimelor centre urbane rămase din regiunea Doneţk.

"Inamicul distruge constant tot ceea ce poate fi folosit pentru a ne proteja poziţiile de fortificare şi apărare. Soldaţii noştri care apără zona din jurul oraşului Bahmut sunt adevăraţi eroi", a declarat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Statul major al Ucrainei susţine că Rusia şi-a întărit trupele în zona Bahmut şi acum bombardează toate  aşezările din jurul oraşului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici