Saad Hariri a revenit la Beirut pentru prima dată după demisia din funcţia de premier al Libanului

Premierul demisionar al Libanului, Saad Hariri, a revenit marţi seara la Beirut, la peste două săptămâni după ce şi-a anunţat demisia în cursul unei vizite în Arabia Saudită, eveniment ce a provocat o criză politică în regiune, informează site-ul agenţiei de ştiri Dpa.

468 afișări
Imaginea articolului Saad Hariri a revenit la Beirut pentru prima dată după demisia din funcţia de premier al Libanului

Saad Hariri a revenit la Beirut pentru prima dată după demisia din funcţia de premier al Libanului

La scurt timp după ce revenit în Liban, Hariri s-a dus să viziteze mormântul tatălui său, fostul premier Rafil Hariri, care a fost asasinat în anul 2005. Cinci membri ai organizaţiei şiite Hezbollah au fost inculpaţi de un tribunal internaţional pentru uciderea tatălui premierului libanez.

Întrebat dacă ar vrea să transmită ceva libanezilor, Hariri a răspuns: "Multuţumesc", aparent făcând referire la sprijinul şi solidaritatea multor libanezi faţă de premierul demisionar.

Membrii Mişcării Viitorului a lui Hariri au ieşit în pe străzi fluturtând poze ale premierului demisionar.

Hariri, alături de alţi oficiali, este programat să participe la ceremoniile cu ocazia Zilei Independenţei Libanului.

Înainte de a reveni la Beirut, Hariri a întreprins o vizită la Cairo, unde s-a întâlnit cu preşedintele egiptean Abdel Fattah al-Sissi, iar apoi a discutat cu preşedintele cipriot în cursul unei vizite în Cipru.

Saad al-Hariri, care a fugit din Liban în Arabia Saudită la 4 noiembrie, a declarat că a demisionat pentru a apăra interesele naţionale, spunând în mod repetat că ţara trebuie să respecte o politică de "disociere" de conflictul din regiune.

În vârstă de 47 de ani, Saad al-Hariri a devenit premierul Libanul în 2016, în urma unui acord politic prin care Michel Aoun, un aliat al Hezbollah, a devenit preşedintele ţării. Născut în Arabia Saudită, Hariri are o avere evaluată la un miliard de dolari.

Arabia Saudită a sugerat recent că ar putea interveni militar în Liban, pentru contracararea influenţei mişcării şiite Hezbollah, susţinută de Iran.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici