Şapte australieni, împiedicaţi să călătorească pentru a se alătura grupării Stat Islamic

Şapte tineri australieni au fost opriţi la aeroport pe baza unor suspiciuni că voiau să se alăture grupării teroriste Stat Islamic, în Orientul Mijlociu, a declarat joi primul-ministru al Australiei, Tony Abbott.

108 afișări
Imaginea articolului Şapte australieni, împiedicaţi să călătorească pentru a se alătura grupării Stat Islamic

Şapte australieni, împiedicaţi să călătorească pentru a se alătura grupării Stat Islamic (Imagine: AP/Mediafax Foto)

Cinci bărbaţi, cu vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani, au fost reţinuţi într-un avion la aeroportul din Sidney pe data de 12 august, întrucât asupra lor s-au găsit sume mari de bani şi alte materiale suspecte, a informat Sidney Daily Telegraph, citând surse guvernamentale. Potrivit informaţiilor publicate pe site-ul StraitsTimes.com, alţi doi bărbaţi au fost opriţi în timp ce încercau să se îmbarcheze într-un avion în aeroportul din Sidney în timpul weekend-ului trecut, ministrul australian pentru Protectia Granitelor, Peter Dutton, spunând că aceştia aveau legături cu cei cinci bărbaţi reţinuţi anterior.

Guvernul Australiei a transmis că peste 150 de cetăţeni ai acestei ţări au plecat să se alăture grupării Stat Islamic în Irak. Cel puţin 20 dintre ei au fost ucişi, iar despre alţi 20 se crede că s-au întors în ţară, informează agenţia de presă DPA. Şaizeci de paşapoarte ale unor presupuşi islamişti au fost anulate şi 100 de persoane din Australia sunt suspectate că îi susţin pe islamişti. În ultimele 12 luni poliţia a arestat şi a acuzat 14 persoane suspectate de terorism pentru complot vizând un atac şi o serie de decapitări.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici