Şapte morţi într-o explozie la o bază militară din Nevada

O explozie accidentală, în noaptea de luni spre marţi, s-a soldat cu şapte morţi şi mai mulţi răniţi, la o bază militară din Hawthorne, în Nevada (vest), a anunţat un purtător de cuvânt al US Marines.

301 afișări
Imaginea articolului Şapte morţi într-o explozie la o bază militară din Nevada

Şapte morţi într-o explozie la o bază militară din Nevada

Accidentul s-a produs luni seara, cu puţin înaintea orei locale 22.00 (marţi, 7.00, ora României), cu ocazia unui exerciţiu de antrenament, la baza Hawthorne, utilizată în principal pentru stocarea de echipamente militare şi muniţie.

O anchetă este în curs, în vederea stabilirii cauzelor exploziei.

Răniţii, al căror număr exact nu era cunoscut, pentru moment, au fost spitalizaţi.

Victimele fac parte, toate, din Divizia a II-a US Marines.

"Plângem moartea lor şi, cu sufletul greu, vom păstra în memorie curajul şi sacrificiul lor", a declarat generalul de divizie Raymond C. Fox, comandantul Corpului Expediţionar al puşcaşilor marini.

Divizia a II-a are cartierul general la Camp Lejeune, în North Carolina (sud-est).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici