Şapte persoane, acuzate de corupţie în legătură cu dotarea armatei Greciei cu vehicule Daimler

Şapte persoane din Grecia şi Germania sunt acuzate de procurori eleni anticorupţie că au legătură cu presupusa mituire a unor oficiali publici în vederea vânzării unor vehicule produse de către Daimler forţelor armate greceşti, relatează ziarul Ekathimerini în pagina electronică.

160 afișări
Imaginea articolului Şapte persoane, acuzate de corupţie în legătură cu dotarea armatei Greciei cu vehicule Daimler

Şapte persoane, acuzate de corupţie în legătură cu dotarea armatei Greciei cu vehicule Daimler

Potrivit ziarului, acuzaţiile vizează contracte desfăşurate în perioada foştilor miniştri ai Apărării Akis Tsochatzopoulos şi Yiannos Papantoniou, încarceraţi.

Cadre din conducerea Daimler sunt suspectate că au dat mită aproximativ două milioane de euro unor oficiali greci, prin intermediul reprezentanţilor companiei în Grecia, Emmanouil Lainopoulos, împotriva căruia au fost formulate, de asemenea, acuzaţii.

Tsochatzopoulos, fost ministru al Apărării în perioada 1996-2000 şi membru fondator al Pasok (socialişti), a fost condamnat la 20 de ani de închisoare. Procesul său a fost unul dintre cele mai mari cazuri de corupţie din ultimele decenii. El a fost găsit vinovat de luare de mită, prin intermediul unor companii offshore, pentru achiziţionarea unui sistem de apărare antirachetă rusesc şi a unor submarine germane.

Soţia fostului ministru, Vicky Stamati, care a fost de asemenea condamnată pentru corupţie deoarece ştia despre sumele de bani primite drept mită de soţul său, a evadat în aprilie din spitalul psihiatric din Atena în care îşi ispăşea pedeapsa. Ea a fost condamnată la 12 ani de închisoare în 2013, pentru spălare de bani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici