Şapte persoane au fost ucise luni, într-o serie de atacuri, în Irak

Şapte persoane au fost ucise luni într-o serie de atentate, în Irak, potrivit un surse din cadrul sectorului medical şi al securităţii.

134 afișări
Imaginea articolului Şapte persoane au fost ucise luni, într-o serie de atacuri, în Irak

Şapte persoane au fost ucise luni, într-o serie de atacuri, în Irak (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În luna august, 62 de persoane au fost ucise, dintre care 43 erau membri ai forţelor de securitate, potrivit informaţiilor raportate de diferite surse medicale sau din cadrul forţelor de securitate.

Cel mai sângeros atac a avut loc luni în regiunea Haswa, la sud de Bagdad, acolo unde o explozie a unei maşini-capcană a provocat moartea a trei persoane şi rănirea altor 13.

Două persoane au fost ucise într-un atentat cu bombă care a vizat locuinţa unei familii kurde, din regiunea Khanaqin, la nord-est de Bagdad.

În Bagdad, locotenent-colonelul Ghanem Sabah a fost împuşcat mortal de un grup de indivizi neidentificaţi, în timp ce se afla la volanul maşinii sale, potrivit Ministerului de Interne.

Un angajat al Ministerului Electricităţii a fost şi el împuşcat mortal, în Bagdad.

Deşi violenţele din Irak au scăzut în intensitate faţă de anii 2006-2007, această ţară este încă afectată de ele. În iulie, 325 de persoane au fost ucise pe teritoriul Irakului, potrivit autorităţilor, reprezentând luna cu cele mai multe victime începând cu august 2010.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici