Şapte persoane au murit în urma prăbuşirii unui autocar în Spania

Serviciile de urgenţă din Spania au confirmat un al şaptelea deces după ce un autocar a plonjat de pe un pod într-un râu în ajunul Crăciunului, relatează BBC.

320 afișări
Imaginea articolului Şapte persoane au murit în urma prăbuşirii unui autocar în Spania

Şapte persoane au murit în urma prăbuşirii unui autocar în Spania

Luni, salvatorii au recuperat cadavrul unei femei din râul Lerez, în regiunea nord-vestică Galicia.

Două persoane, inclusiv şoferul, au fost rănite după ce vehiculul care se deplasa de la Lugo la Vigo a căzut de la o înălţime de aproximativ 30 de metri în râul care curge rapid.

Oficialii spun că vremea nefavorabilă ar fi putut provoca accidentul.

Şoferul autobuzului a fost testat negativ pentru alcool şi droguri.

Echipele de salvare şi-au încheiat iniţial căutările în apropierea satului Pedre, nu departe de capitala regională a Galiciei, Santiago de Compostela, în ziua de Crăciun (duminică), după ce au găsit şase cadavre.

Dar au reluat operaţiunea după ce un pasager supravieţuitor a declarat că o prietenă cu care călătorea nu se afla pe lista oficială a victimelor.

Femeia nu a fost dată dispărută deoarece nimeni nu o aştepta, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei Guardia Civil pentru agenţia de presă AFP.

Corpul ei a fost reperat de un elicopter în râu luni dimineaţă.

Serviciile de urgenţă au fost alertate pentru prima dată despre incident de către un şofer care trecea prin zonă şi care le-a spus că lipseşte o secţiune din bariera de siguranţă a podului.

Câteva minute mai târziu, unul dintre supravieţuitori a sunat din interiorul autobuzului, care se umplea rapid de apă.

Acest lucru a ajutat echipele de salvare să localizeze rapid locul accidentului.

Printre cei aflaţi la bord se aflau persoane care tocmai îşi vizitaseră apropiaţii la o închisoare din centrul Galiciei, adaugă AFP, citând presa locală.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici