Şapte români au fost arestaţi la Geneva pentru furtul unui portofel

Un grup de şapte români, o femeie şi şase bărbaţi, a fost arestat marţi dimineaţa de către Poliţia din Geneva pentru că a participat la furtul unui portofel, într-un autobuz care circula pe linia opt.

390 afișări
Imaginea articolului Şapte români au fost arestaţi la Geneva pentru furtul unui portofel

Şapte români au fost arestaţi la Geneva pentru furtul unui portofel

Participanţii la furt au urcat într-un autobuz care circula pe linia opt cu plecare de la staţia OMS. La ora locală 07.45 (08.45, ora României), în timp ce autobuzul se îndrepta spre centrul oraşului şi după ce a oprit în staţia Canonnière, s-a produs o busculadă în urma căreia un portofel a fost furat de către unul dintre cei şapte cetăţeni români. Furtul a atras atenţia unui călător, care l-a alertat imediat pe şoferul autobuzului, iar acesta a chemat poliţia, scrie publicaţia Tribune de Geneve.

Potrivit unui purtător de cuvânt al Poliţiei din Geneva, Philippe Cosandey, martorul a declarat că femeia a furat portofelul. Aceasta i-a desemnat pe toţi participanţii la furt. Poliţia a putut verifica modul în care a fost comis furtul cu ajutorul imaginilor înregistrate de camerele video din autobuz.

În urma audierilor, poliţia a emis un comunicat de presă în care a precizat rolul fiecărui participant la furt. Astfel, "patru inculpaţi au declarat că se aflau împreună în autobuz cu scopul de a participa la furt. Femeia, învinuită de furt, a declarat că urmărea o persoană în autobuz pentru a-i fura un plic care conţinea bani. Ea spune că a reuşit să-i fure plicul, dar l-a înapoiat imediat, pentru că a simţit că a fost observată. Ea declară că a acţionat singură. Alţii doi spun că se aflau în compania mai multor compatrioţi, pe care îi cunosc, însă, numai din vedere şi susţin că nu au văzut furtul. Alt acuzat recunoaşte că se afla în autobuz cu scopul de a fura, dar precizează că nu a atins nimic şi nici nu a furat", se arată în comunicat.

Cei şapte români au fost puşi la dispoziţia Ministerului Public.

Cine te reprezintă? Află totul despre politicienii aflaţi în funcţii publice!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici