Şapte sud-coreeni au fugit în Coreea de Nord. Phenianul i-a trimis înapoi

Cel puţin şapte sud-coreeni au fugit în Coreea de Nord în ultimii ani, imigranţii fiind repatriaţi zilele trecute de regimul stalinist de la Phenian, o situaţie care uimeşte opinia publică din Coreea de Sud, obişnuită cu venirea refugiaţilor nord-coreeni, relatează CNN.

1176 afișări
Imaginea articolului Şapte sud-coreeni au fugit în Coreea de Nord. Phenianul i-a trimis înapoi

Şapte sud-coreeni au fugit în Coreea de Nord. Phenianul i-a trimis înapoi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Coreea de Nord a repatriat zilele trecute şase bărbaţi cu vârste cuprinse între 27 şi 67 de ani. De asemenea, autorităţile sud-coreene au trimis corpul neînsufleţit al soţiei unuia dintre sud-coreeni.

La sosirea în Coreea de Sud, cei şase au fost arestaţi pentru încălcarea legilor privind siguranţa naţională şi au fost iniţiate anchete în legătură cu circumstanţele în care aceştia au ajuns în Coreea de Nord.

Regimul stalinist de la Phenian a anunţat că i-a graţiat pe cei şase din "raţiuni umanitare".

Cei şapte au pătruns ilegal în Coreea de Nord în perioada 2009 - 2012, din cauza unor probleme personale, în special financiare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici