Sărăcia, cel mai important subiect de îngrijorare în lume

Sărăcia extremă este cel mai important subiect de îngrijorare în lume, plasându-se înaintea încălzirii globale, a terorismului şi războiului, relevă un sondaj internaţional difuzat duminică de BBC World Service.

59 afișări
Imaginea articolului Sărăcia, cel mai important subiect de îngrijorare în lume

Sărăcia, cel mai important subiect de îngrijorare în lume (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Circa 71 la sută dintre cele aproximativ 25.000 de persoane interogate în 23 de ţări, plasează "sărăcia extremă" în fruntea listei îngrijorărilor pe care le au, faţă de 64 la sută pentru care cele mai importante preocupări sunt mediul şi poluarea şi 63 la sută, care sunt cel mai îngrijoraţi de creşterea preţului mărfurilor alimentare şi energiei.

Terorismul, drepturile omului şi bolile au fost considerate cele mai importante griji de 59 de procente dintre persoanele incluse în sondaj, în timp ce încălzirea climatică şi starea economiei mondiale constituie cea mai importantă sursă de griji pentru 58 la sută şi, respectiv, 57 de procente. Ancheta a fost realizată în perioada iunie-octombrie, înaintea Conferinţei de la Copenhaga privind clima, care s-a desfăşurat în decembrie.

"Recesiunea mondială a menţinut problemele economice în fruntea preocupărilor oamenilor, în acest an, dar sărăcia extremă este percepută, într-adevăr, ca cea mai gravă problemă internaţională", a declarat Sam Mountford, director de cercetare în cadrul GlobeScan, institutul care a efectuat acest sondaj pentru BBC World Service.

În privinţa ţărilor, India şi Pakistanul plasează pe primul loc terorismul, în timp ce în Marea Britanie, Indonezia şi Spania acest subiect este clasat pe poziţia a treia.

În Statele Unite, Canada, Germania şi Spania, starea economiei este pe primul loc. Doar Japonia plasează încălzirea climatică în fruntea preocupărilor. Acest subiect se află pe a doua poziţie în China şi pe poziţia a noua, în Statele Unite.

Franţa consideră războiul drept subiectul numărul unu, urmat de sărăcia extremă, poluarea mediului şi terorismul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici