Şase membri ai celulei teroriste care a comis atacurile din Paris ar putea fi încă în libertate

Şase membri ai celulei teroriste care a comis atentatele de săptămâna trecută de la Paris ar putea fi în continuare în libertate, a avertizat poliţia franceză, citată de Sky News.

313 afișări
Imaginea articolului Şase membri ai celulei teroriste care a comis atacurile din Paris ar putea fi încă în libertate

Şase membri ai celulei teroriste care a comis atacurile din Paris ar putea fi încă în libertate (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Forţele de securitate franceze caută în continuare şase membri ai celulei care a organizat şi comis atacurile de la Paris. Unul dintre aceşti suspecţi ar fi fost văzut în timp ce conducea o maşină înmatriculată pe numele soţiei lui Amedy Coulibaly, jihadistul care a ucis joi o poliţistă la Montrouge şi vineri a omorât patru evrei la magazinul coşer din Paris.

Potrivit unor surse oficiale, poliţia caută în regiunea pariziană un autoturism Mini Cooper înmatriculat pe numele lui Hayat Boumeddiene, soţia lui Amedy Coulibaly.

Premierul francez Manuel Valls a declarat deja că Amedy Coulibaly a avut "fără îndoială" un complice şi că "urmărirea va continua" pentru găsirea persoanelor care l-au ajutat.

Boumeddiene este de asemenea căutată de autorităţi, însă aceasta s-ar afla în Siria încă dinainte de comiterea atacurilor. Potrivit unor surse, ea a sosit în Turcia pe 2 ianuarie, cu un avion pe ruta Madrid-Istanbul, apoi a intrat în Siria pe 8 ianuarie.

Franţa a trăit 53 de ore de coşmar, de la atentatul comis miercuri la redacţia pariziană a publicaţiei Charlie Hebdo, până la luarea de ostatici sângeroasă de vineri, dintr-un magazin evreiesc din Paris.

În total, 17 persoane au murit în această serie de atacuri comise de trei jihadişti francezi, care au afirmat că s-au coordonat şi că fac parte din Al-Qaida sau din gruparea Stat Islamic. Cei trei atacatori au fost ucişi de forţele de ordine vineri seara.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici