Şase morţi şi 13 răniţi după prăbuşirea clădirii din Philadelphia - FOTO, VIDEO

Cel puţin şase persoane au murit şi alte 13 au fost rănite, miercuri, în Philadelphia, în estul Statelor Unite, când o clădire în curs de demolare s-a prăbuşit peste un magazin, a declarat primarul oraşului Michael Nutter.

193 afișări
Imaginea articolului Şase morţi şi 13 răniţi după prăbuşirea clădirii din Philadelphia - FOTO, VIDEO

Şase morţi şi 13 răniţi după prăbuşirea clădirii din Philadelphia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Putem confirma în prezent că şase persoane au murit, un bărbat şi cinci femei", a precizat Nutter, care nu a oferit detalii despre identitatea victimelor.

Răniţii au fost spitalizaţi cu "răni uşoare", a declarat şeful pompierilor din Lloyd Ayers.

Clădirea de patru etaje situată la intersecţia dintre 22nd Street şi Market Street, la 500 de metri de primărie şi centrul oraşului, s-a prăbuşit în jurul orei 10.45 (17.45 ora României) peste o altă clădire de două etaje în care funcţiona un magazin al Armatei Salvării.

Autorităţile nu ştiu câte persoane se aflau în magazin în momentul accidentului, a precizat Nutter, adăugând că echipele de savlare continuau să caute printre dărâmături după eventuale victime.

Operaţiunea de curăţare a zonei continuă şi ar urma să dureze între 12 şi 24 de ore, a declarat Lloyd Ayers.

Un martor ocular, Marc Newall, în vârstă de 46 de ani, care lucra în apropiere, a venit în ajutor. El a povestit că a auzit un "zgomot puternic" şi a văzut "un nor imens de praf" de cealaltă parte a străzii.

Alăturându-li-se celorlalte persoane venite în ajutor, el a declarat că pompierii au ajuns în 20 de minute. Această experienţă l-a marcat, a mărturisit el.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici