Sat din Turcia, demolat din cauză că localnicii mureau de cancer - VIDEO

Mii de persoane vor fi mutate din mai multe sate din centrul Turciei după ce s-a constatat că jumătate dintre decesele din această zonă au fost provocate de o formă rară de cancer, cauzată de minerale din sol, informează Sky News.

211 afișări
Imaginea articolului Sat din Turcia, demolat din cauză că localnicii mureau de cancer - VIDEO

Sat din Turcia, demolat din cauză că localnicii mureau de cancer

Localitatea Tuzkoy, situată în regiunea Cappadocia, a fost supranumită "satul cancerului". În 2004, aproximativ 250 de familii au fost mutate în case noi, iar cei 2.350 de locuitori rămaşi urmează să fie mutaţi în curând.

Autorităţile intenţionează să demoleze vechiul sat şi să îl acopere cu pământ, dar deocamdată nu există un plan concret în acest sens.

Numeroşi localnici au murit de mezoteliom, o formă de cancer care afectează pieptul sau abdomenul. Cazuri similare au fost semnalate şi în satele vecine Sarihidir şi Karain.

"Numărul cazurilor de mezoteliom din Tuzkoy a fost de 600 - 800 de ori mai mare decât normal", explică Murat Tuncer, membru al Departamentului guvernamental pentru tratarea cancerului.

Patruzeci şi opt la sută din cazurile de decese din cele trei sate au fost cauzate de mezoteliom.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici