Scandal în Australia, după descoperirea a 12 copii şi 30 de adulţi trăind în incest şi mizerie

Doisprezece copii slabi, murdari şi diformi din cauza consangvinităţii de mai multe generaţii au fost găsiţi într-o zonă izolată în Australia, un scandal dezvăluit săptămâna aceasta de către autorităţi, după 18 luni de la descoperirea faptelor.

856 afișări

Lucrători sociali şi poliţia au fost alertaţi la jumătatea lui 2012 în legătură cu prezenţa unor copii dintr-o tabără care nu mergeau la şcoală şi care păreau să trăiască într-o lipsă totală de igienă.

Poliţia a descoperit la vremea respectivă, în iulie 2012, 12 copii cu vârste cuprinse între cinci şi 15 ani şi aproximativ 30 de adulţi care făceau parte, de mai multe generaţii, din aceeaşi familie şi care trăiau în condiţii "de mare mizerie şi periculoase", potrivit unor documente oficiale dezvăluite săptămâna aceasta.

Teste genetice au arătat că 11 dintre copii aveau părinţi care fac parte din aceeaşi familie, alcătuită din unchi, mătuşi, fraţi şi surori de patru generaţii. Cinci copii provin din părinţi cu legături familiale "foarte apropiate". Mai mulţi dintre ei prezintă handicapuri.

Bazându-se pe relatări ale copiilor şi alte elemente, un raport întocmit de către Tribunalul pentru protecţia copiilor subliniază că au avut loc "relaţii sexuale incestuoase intergeneraţionale impuse şi abuzuri sexuale intrafamiliale".

Grupul trăia în două caravane, două corturi şi două adăposturi, fără apă curentă sau canalizare, într-un loc pe care presa nu este autorizată să îl dezvăluie.

"Copiii observaţi păreau murdari, purtau haine murdare, erau sălbatici şi evitau contactul vizual. Limbajul lor era dificil de înţeles", se arată în raportul tribunalului. Şapte dintre ei "erau incapabili să vorbească în mod inteligibil", potrivit aceleiaşi surse.

Unii nu aveau educaţie şcolară, alţii doar sporadică, iar mai mulţi prezentau retarduri mentale sau handicapuri fizice.

Tribunalul şi-a publicat hotărârea din cauza caracterului excepţional al cazului. Părinţii au fost decăzuţi din drepturi în mod definitiv, iar copiii vor rămâne sub protecţia statului până la vârsta majoră.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici