Scandal politic în Italia după ce un imigrant african a încercat să violeze două românce

Tentativa de violare a două românce de către un imigrant african a declanşat un scandal de amploare în Italia, o consilieră locală din cadrul partidului xenofob Liga Nordului instigând la violarea ministrului italian al Integrării, Cecile Kyenge, originară din R.D.Congo.

247 afișări

Polemicile au izbucnit după un articol publicat de site-ul Tuttiicriminidegliimmigrati.com (Toate infracţiunile comise de imigranţi). Articolul - intitulat "Genova: un african a încercat să violeze două tinere, care au fost salvate de un carabinier" - prezintă cazul a două românce de 18, respectiv 20 de ani, care au depus plângere privind tentativă de viol împotriva unui imigrant african, scrie ziarul La Repubblica.

Ca reacţie, o consilieră municipală din Padova, Carroccio Dolores Valandro, membră a partidului xenofob Liga Nordului, a distribuit pe Facebook articolul despre tentativa de viol, ataşând o imagine a ministrului de culoare Cecile Kyenge, cu următorul mesaj: "Dar pe ea nu o violează nimeni, pentru a înţelege odată ce simte victima unui astfel de delict teribil??? Ruşine!".

Ulterior, consiliera şi-a cerut scuze pentru acest mesaj, explicând că a fost o "glumă", dar formaţiunea Liga Nordului a anunţat că o va exclude.

"Nu răspund acestui limbaj violent pentru că nu vreau să se mai simtă nimeni ofensat", a reacţionat ministrul Integrării, Cecile Kyenge.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici