Schimbul de prizonieri a fost suspendat, anunţă Kucima, care propune crearea unui organism

Schimbul de prizonieri între Kiev şi rebelii proruşi din regiunea Donbas (est) a fost suspendat, iar Ucraina are nevoie să creeze o entitate specială care să se ocupe de această problemă, a anunţat fostul preşedinte Leonid Kucima, relatează Interfax Ucraina în pagina electronică.

287 afișări
Imaginea articolului Schimbul de prizonieri a fost suspendat, anunţă Kucima, care propune crearea unui organism

Schimbul de prizonieri a fost suspendat, anunţă Kucima, care propune crearea unui organism (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Schimbul de prizonieri a fost suspendat" a declarat luni pentru presă fostul şef de stat, precizând că "de fapt nu există o singură echipă guvernamentală care să se ocupe de această problemă umanitară importantă".

De aceste operaţiuni se ocupă exclusiv voluntari, a subliniat Kucima.

El a respins o vină a Ucrainei în acest sens. "Nu pot spune aşa ceva, pentru că cealaltă parte nu doreşte acest lucru", a spus el.

"Aş dori ca Ucraina să creeze o entitate care să se ocupe de aceste probleme, din care să facă parte grupurile de lucru", a subliniat Kucima, reprezentantul Kievului în cadrul Grupului de contact trilateral.

De asemenea, cel de-al doilea preşedinte ucrainean, şi-a exprimat optimismul faţă de posibilitatea obţinerii unor acorduri cu privire la retragerea armamentului de calibru sub 100 de milimetri de pe linia de contact din estul Ucrainei.

"Tocmai am discutat această propunere a părţii ucrainene", a spus el luni. "Putem adăuga acestor arme grele tancuri, mortare de calibrul 82 de milimetri şi tot armamentul de calibru sub 100 de milimetri", a apreciat oficialul, adăugând că rebelii separatişti proruşi "sunt mai mult sau mai puţin încântaţi" de propunere.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici