Scholz şi Orban au vorbit două ore despre despre războiul din Ucraina

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, s-a întâlnit, luni după-amiază, la Berlin, cu premierul Ungariei, Viktor Orban, care a catalogat drept "fructuoase" discuţiile despre relaţiile bilaterale şi despre reacţiile faţă de războiul Rusiei împotriva Ucrainei.

450 afișări
Imaginea articolului Scholz şi Orban au vorbit două ore despre despre războiul din Ucraina

Scholz

Întâlnirea a durat aproximativ două ore şi s-a derulat la sediul Guvernului de la Berlin, conform postului de televiziune RND.

"Discuţiile au fost fructoase", a afirmat Viktor Orban, la finalul întrevederii cu Olaf Scholz.

Discuţiile au vizat relaţiile dintre Germania şi Ungaria, în special schimburile comerciale bilaterale, precum şi reacţiile Uniunii Europene faţă de războiul Rusiei împotriva Ucrainei. Orban a afirmat recent că nu vrea prelungirea sancţiunilor UE împotriva Rusiei în anul 2023.

Guvernul de la Berlin a semnalat că Olaf Scholz a fost mulţumit de rezultatul întâlnirii cu Viktor Orban, conform unor surse citate de publicaţia Allgemeine Zeitung.

Cu ocazia vizitei în Germania, Viktor Orban participă la forumuri pe tema situaţiei economice din Uniunea Europeană. Duminică, premierul Ungariei a avut întrevederi cu fostul cancelar Angela Merkel şi cu deputatul Armin Laschet, politicieni din cadrul Uniunii Creştin-Democrate (CDU).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
germania,
ungaria,
ue

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici