Schwarzenegger decretează stare de urgenţă din cauza incendiilor din California

Dezastrul provocat în sudul Californiei de patru incendii l-a determinat pe guvernatorul statului, Arnold Schwarzenegger, să decreteze stare de urgenţă în comitatele Los Angeles şi Monterey.

20 afișări
Imaginea articolului Schwarzenegger decretează stare de urgenţă din cauza incendiilor din California

Schwarzenegger decretează stare de urgenţă din cauza incendiilor din California (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aceste incendii au devastat "circa 13.000 de acri (5.261 de hectare), au ameninţat infrastructuri, au distrus case şi au obligat sute de persoane să fie evacuate şi găzduite în adăposturi de urgenţă", a subliniat guvernatorul vineri, decretând starea de urgenţă.

Peste 500 de case au fost evacuate din cauza unui incendiu care afecta La Canada Flintridge, localitate situată la circa 25 de kilometri nord de Los Angeles.

Frederic Stowers, un reprezentant al pompierilor din Los Angeles, a declarat că peste 500 de pompieri, patru avioane şi opt elicoptere luptau împotriva flăcărilor, alimentate de o vegetaţie densă şi uscată.

La Portuguese Bend, tot în comitatul Los Angeles, un alt incendiu a scăzut în intensitate după ce a distrus 30 de hectare, dar ar putea obliga autorităţile să evacueze 3.000 de persoane. Peste 300 de pompieri, 70 de autospeciale şi cinci elicoptere erau mobilizate, potrivit aceleiaşi surse.

Un alt incendiu afecta pădurea San Bernardino, din apropiere de Hemet, la 145 de kilometri est de Los Angeles, iar un al patrulea era pe punctul de a fi controlat de pompieri, a precizat agenţia californiană de protecţie împotriva incendiilor.

Valea San Gabriel, situată la est de Los Angeles, a înregistrat în ultimele zile recorduri de căldură şi secetă, cu temperaturi care depăşesc 38 de grade Celsius, potrivit autorităţii naţionale de meteorologie.

California este afectată frecvent de incendii. În 2007, statul a suferit cele mai grave incendii din istoria sa, 640.000 de locuitori fiind evacuaţi şi 2.000 de locuinţe distruse.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici